Evliliğimizin ilk günleri. Akşam yemeklerimizi kaynınvalidem ve kayınpederim ile birlikte yiyoruz. Ve her zaman yemekte içecek olarak ayran da oluyor.
Ayran varken hazır içecekleri tercih etmediğiminden ayran istiyorum her defasında ve her defasında da zorlanarak, yutkunarak içiyorum ayranı. Çünkü ayran öyle ekşi öyle ekşi ki nasıl bir yoğurttan yapıldığını düşündükçe midem bulanıyor ama henüz herkese yabancı olduğumdan inanılmaz sıkılıyorum, bunu dile getirmekten çekiniyorum ve istemeye istemeye de olsa içiyorum ayranımı. Böyle bir ayran yapılsa yapılsa ekşimiş ve muhtemelen de üzeri küf tutmuş bir yoğurttan yapılmıştır diye düşünüyorum.
Bir kaç zaman böyle devam etti. Bir gün kayınvalidem ayran yaparken rastgeldim. Kullandığı yoğurt oldukça taze görünüyordu ama normal yoğurtlara oranla kıvamı yoğundu. Meğersem ayran yaparken süzme yoğurt kullanıyormuş ve bu nedenle de ekşiymiş. Bunu öğrenince içim inanılmaz ferahladı ve psikolojik olarak da rahatladığımdan zamanla keyifle içmeye başladım ayranı. Ve artık normal yoğurttan yapılan ayrandan bir tat alamıyorum, ille de süzme yoğurttan yapılmış olsun istiyorum.
Hatta buradan kutu ayran imalatçılarına sesleniyorum. "Lütfen süzmeden de ayran yapar mısınııııız?" :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder